Jan 8, 2011

All year round seasonal pastry shop / Tienda de pastelillos estacionales

When I was living in Sweden, I noticed they have a variety of seasonal pastries that, come the season, are available everywhere. Which is great if you live there, but if you're visiting, you just hear about these amazing pastries and miss the chance to taste them. Examples:

Saffron bun Semla

I guess in many countries, the same thing happens, there are some special or traditional recipes you can only get a limited time a year (in Sweden this was true even for doughnuts!). But maybe there is an opportunity to sell traditional treats for tourists, and even post explanations about the traditions as a decoration, what do you think? Which traditional (and limited time) treats would you like to see year round?



Cuando vivía en Suecia, me llamaba la atención que había una variedad de pastelillos de temporada o estacionales que, cuando llega la temporada, inundan las tiendas. Esto es genial si vives ahí, pero si estás de visita, únicamente puedes escuchar acerca de lo deliciosos que son sin la oportunidad de probarlos. Aquí dos ejemplos:

Bollo de azafrán Pan de semolina relleno de crema

Supongo que en muchos países sucede igual, hay algunas recetas tradicionales que únicamente se consiguen en determinada época del año (¡esto pasaba en Suecia hasta con las donas regulares!). Pero posiblemente hay una oportunidad para vender estos postres tradicionales a turistas, e incluso explicar las tradiciones en la decoración. ¿Qué opinas? ¿Qué postres tradicionales (de temporada) te gustaría encontrar todo el año?

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